over marcel

Wie ben ik?

Wie ben ik?

Ik ben Marcel van der Werf, bouwjaar 1970. Ik woon samen met mijn vrouw Jet en twee katten. Ik heb één volwassen dochter Eva, die ook met het fotografievirus is besmet. Of zijn het genen? Of gewoon omdat ze niet beter weet dan dat pap altijd een camera in z’n handen heeft?

Het begon op mijn 16e ooit met een oude Praktica-camera, waar nog serieus filmrolletjes in gingen. Aangezien ontwikkelen en afdrukken voor een scholier kostbaar waren ging ik al snel over op het maken van dia’s. Meer foto’s per rolletje, en geen dure afdrukken, dus ik kon eindeloos experimenteren. Met de komst van de eerste digitale camera’s kon ik nog veel meer uitproberen, en langzaamaan zag ik dat de ‘kiekjes’ steeds meer foto’s werden.

Vrije tijd

Van hobby naar werk

Uiteindelijk begon de hobby steeds meer uit de hand te lopen en moest ik steeds vaker opdrachten afslaan omdat het niet ging naast mijn baan. Daarom heb ik vorig jaar besloten om alleen met fotografie door te gaan. Van fotograferen word ik blij, en zolang je doet waar je blij van wordt hoef je nooit meer te werken!

Daarom fotografeer ik ook in mijn vrije tijd heel veel. Daarnaast houd ik erg van reizen, dus die combinatie levert mooie momenten op. Bijzondere landschappen vind ik erg mooi om te fotograferen, vanaf de grond en vanuit de lucht.

Het meest door mijn gefotografeerde onderwerp is onmiskenbaar DE ZON! Ik ben dol op zonsopkomsten en -ondergangen. Sowieso, ‘het weer’ vind ik mooi. Wolkenpartijen, mist, kleuren tijdens Blue Hour… Of een troosteloos nevelig bos. Er is altijd een mooi moment om een mooi plaatje te maken.

Nieuwe technieken

Altijd geïnteresseerd in nieuwe dingen ontdekte ik enkele jaren geleden 360° fotografie. Waar ik in mijn jeugd al letterlijk foto’s aan elkaar plakte (ja, met plakband!) om een panorama te maken, kwamen nu de eerste volwaardige 360° camera’s binnen handbereik. Ik heb me op deze techniek toegelegd en vind nog steeds manieren om een nóg beter totaalbeeld neer te zetten.

Oók in mijn vrije tijd 😉

Heb je nog vragen? Laat het me weten!